10 úti cél a mesés Keletről

10. 30.
Szerző: 
Címkék: 

 „Go West” – hirdeti a Pet Shop Boys nagy slágere, de mi úgy érezzük, nem nyugatra, hanem inkább keletre vágyunk. És ha most végignézed a legcsodálatosabb közel- és távol-keleti úti célokról készült képeket, biztosak vagyunk abban, hogy te is egyetértesz majd velünk. Igazunk van? Akkor repülj el velünk a mesés Kelet legszebb helyeire!

Pamukkale, Törökország

Neve szó szerinti fordításban gyapotvárat jelent, de nem a növénynek, hanem gyógyvizének és fehér sziklateraszai különleges látványnak köszönhetően vált népszerűvé, majd az UNESCO világörökség részévé. Ha itt jársz, ne hagyd ki Hierapolis romjait, és Kleopátra fürdőjét sem, ahol a legendák szerint az egyiptomi királynő is megmártózott. 

Kappadókia, Törökország

Mesebeli világ tündérkéményekkel, sziklatemplomokkal, földalatti városokkal, ami a felejthetetlen utazás és a szép látnivalók mellett spirituális élménynek sem utolsó. Mindenhol csend és béke honol, amit hosszú séták során élvezhetsz csak igazán. Sokkal többet ad, mint egy kiadós lustálkodás a tengerparton, de persze a két dolog remekül párosítható is egymással.

Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

A jövő városa ma már a jelen városa. Ha egy olyan helyen szeretnél kikapcsolódni, és egyik ámulatból a másikba esni, ahol a felhőkarcolók, víz alatti szállodák, luxuscikkek, mesterséges szigetek mellett jól megférnek az arab világ hagyományai is, akkor mindenképpen utazz el egyszer Dubajba. Ősztől naponta közvetlen repülőjáratok is indulnak ide Budapestről, ami még megközelíthetőbbé teszi számunkra az Egyesült Arab Emírségek fővárosát.

Doha, Katar

Katar fővárosa és egyben legnépesebb városa számtalan látnivalót kínál. Mihez lenne kedved: hajókázáshoz, sivatagi túrához, vásárolgatáshoz, nézelődéshez a felhőkarcolók árnyékában, vagy pazar kulturális élményekre vágysz? Dohában mindez elérhető – fejlődése és az itt látható luxus miatt az új Dubajnak is nevezik.

Li folyó, Kína

A nagyvárosok, mint Peking vagy Sanghaj mellett érdemes ellátogatni néhány természeti szépséghez is, amikben Kína szintén bővelkedik. A Li-folyó a hatalmas ország legszebb folyója, hajózható szakasza Guilin belvárosától Yangshuóig terjed. Ez a csodaszép rész megér egy hajókázást: hegyek, sziklák, barlangok, festői farmok és bambuszerdők teszik felejthetetlenné a kirándulást. Ahogy egy kínai költemény is mondja: „a folyó egy zöld selyemszalag, és a hegyek a jáde hajtűk”. Egyszerűen mesés!

Hong Kong

Hong Kong káprázatos látnivalói közül a Victoria-kikötő az egyik kedvencünk, ez választja el egymástól a Kowloon-félszigetet és a Hong Kong-szigetet. Mivel elég szűk, mindkét partról jól át lehet látni a másikra, így te is csodás fotókat készíthetsz. Itt rendezik minden év májusában a Victoria Harbour Festivalt, ahol mindig neves művészek lépnek fel. Időben szólunk: ha élőben szeretnéd élvezni, már most elkezdheted tervezni az utazásodat!

Lhásza, Tibet

Ha a Távol-Keletre vágysz, biztosan te is útba ejtenéd Tibetet. Lhászát ne felejtsd ki, és ott az UNESCO világörökség részét képező Potala Palotát sem, amely történelmi, vallási, kulturális és művészeti szempontból is egyedülálló, és több Dalai Lámának is az otthonául szolgált.

Tokió, Japán

Ha Japánba érkezel, talán számodra is Tokió felfedezésével indul az utazás: irány a Császári Palota, a Sensoji templom és a Ginza, amiről a New York-i Madison Avenue juthat eszedbe. Ha igazán jó sushit szeretnél enni, meg se állj a Tsukiji halpiacig!

Oszaka, Japán

Szeretnél többet tudni Japánról, különösen a helyi gasztronómiai örömökről? Akkor mindenképp ejtsd útba Oszakát! Az üzleti központként is ismert város egy külföldi weboldal szerint a megfizethető étkezések fővárosa. Ugye szívesen kipróbálnád?

Thaiföld szigetei

Akár pihenni, akár bulizni vagy búvárkodni szeretnél, Thaiföld legnépszerűbb szigetei között biztosan találsz számodra megfelelő úti célt. Mit szólnál némi pihenéshez Koh Samuin vagy Phuketen, esetleg egy jó kis búvárkalandhoz Koh Taón? Mi legszívesebben máris indulnánk!