Ciao Bella! - Az olasz nők titka

04. 14.
Szerző: 
Címkék: 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én valahogy mindig csodáltam az olasz nőket. Olaszország több pontján is megfigyeltem őket a nyaralások alkalmával, és hiába mondják, hogy teljesen más a szicíliai, mint a torinói vagy a nápolyi ember, egy valami közös bennük: ÉLNEK. Élnek és megélnek – nem titkolják érzelmeiket. Ami a szívükön, a szájukon. Hangosak. Ha szeretnek, szenvedélyesen szeretnek, ha gyűlölnek, Isten óvja tőlük az utálat tárgyát, nincs köztes állapot. Nem mellesleg mindig gyönyörűek, és makulátlanul csinosak. Ha a temperamentumot nem is, ez utóbbit mi, itt Európa szívében is átvehetjük tőlük. Lássuk, hogyan is csinálják!

Vérükben a divat

Róma, Milánó a divat fővárosai, a világ legjobb tervezői a franciák mellett mind az országból kerülnek ki. Úgy, mint Domenici Dolce és Stefano Gabbana, Gianni Versace, Guccio Gucci, Franco Moschino, Elsa Peretti tálentuma: a divat a vérükben van. És nem csak az övékben – minden olasz nőből valahogy zsigerből árad a dögös, szexi, de mégis kifinomult és szupernőies stílus. Az olasz nők tisztában vannak adottságaikkal, és szemben sok magyar honfitársunkkal, ők annak megfelelően megpróbálják kihozni a legjobbat magukból. Tudják, mi az, ami előnyös, és mi az, amiről inkább el kell terelni a figyelmet. Alapszabályuk, hogy minden ruha alapja a jó fehérnemű. A fehérnemű legyen makulátlan, tiszta, és az alsó akkor is passzoljon a melltartóhoz, ha éppen nem készülünk légyottra senkivel. Másodsorban a jól megválasztott kiegészítőkre figyelnek. Az olaszok legjobb barátja a sál és kendő, ami minden alkalommal a segítségükre lehet, de a jó minőségű, feltűnő bőr cipő és táska sem hiányozhat a toalettből. Adnak a minőségre: büszkék a világhírű olasz bőrre, sosem viselnének rossz minőségű egyszezonos holmikat. Ha megvan az alapozás, a jól megválasztott fehérnemű-kiegészítő párosítás mellett már szinte nem is lesz annyira hangsúlyos a ruha. Legyen szó egy farmerről magassarkúval vagy egy kivágott kis fekete ruháról, déli nőtársainkból árad az elegancia.

„Dolce Vita” Bellucci, Cardinale és Loren módra

Ha nem is jártatok még a csizma területén, az biztos, hogy ámulva néztétek a nagy olasz filmeket, és benne az életörömöt sugárzó, femme fatale-kat. Na és vajon hány férfi lett szerelmes Sophia Lorenbe a Házasság olasz módra című filmben, Monica Bellucciba a Malénában és Claudia Cardinale-ba A párducban?

Titkuk egyszerű, de tőlünk szemléletváltást igényel. Az itáliai nők mindig a legjobb formájukat szeretnék mutatni. Nincsen kényelmes jogging az utcán, sem agyonmosott póló a hétköznapokon. A tökéletes harmóniára törekednek, szem előtt tartva a nagybetűs minőséget, és talán ez a legfontosabb kulcsszó. Ha tartós, minőségi holmik vannak gardróbunkban, már eleve nem tudunk lepukkantan kinézni egy fáradt napon sem. És nem sajnálják az időt – energiát a reggeli plusz 15 perces sminkelésre és frizurára, hiszen cserébe egész nap jól érzik magukat a bőrükben, nem beszélve az ácsingózó tekintetektől, amelyet az uraktól kapnak. Valljuk be: ez mindenkinek jólesik…

Miért nem híznak?

Az olaszok egészségesek, túlteng bennük az energia és az életöröm. Hiába az olasz konyha a legjobb a világon (legalább is szerintem…), az itáliai nők többségének még a túlsúllyal sincs gondja. Ez a titok pedig az egészséges táplálkozásban rejlik. Az olasz nők már az édesanyjuktól megtanulják, hogy az élelmiszereket a piacról, illetve a megbízható helyekről vásárolják. Sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, hetente kétszer esznek tengeri halat, és naponta isznak egy pohár bort. A mindig friss, helyi termelőktől beszerzett élelmiszer pedig nem hizlal!

La donna Italiana – Itthon?

Az biztos, másmilyenek vagyunk, mint a déli nők. Más a kultúránk, mások a hagyományaink, a vérmérsékletünk talán kicsit higgadtabb, az érzelmek helyett általában racionálisak vagyunk. Ez nem baj. Ide születtünk, ezek a gyökereink. Egy felől az olaszok sok mindenben szerencsésebbek: van tengerük, magas hegyeik, évente 2000 napsütéses órájuk, de egy valamit minden további nélkül átvehetnénk tőlük: a STÍLUST! Számukra minden egyes nap különleges, így már reggelente e szerint indulnak munkába. Tehát mindegy, hogy edzeni vagy színházba indulsz, ne feledkezz meg a külsődről. Nő vagy, használd és hangsúlyozd ki, hiszen ez a dolgod – így lehet naponta a miénk egy csipetnyi dolce vita – itthon, Magyarországon!