Egy csajos nap Hollywoodban – Anastasia Fontaines színésznővel

11. 05.
Szerző: 

Klasszikussá vált a filmjelenet, amikor a Micsoda nőben Julia Roberts végigsétál a Rodeo Drive-on és bár először minden üzletből kitessékelik a luxus-prostinak állt lányt, később királynőként vesz elégtételt a boltosok sértő udvariatlanságáért. Tiniként azt gondoltam, bárcsak egyszer én is végiglejthetnék a pálmafák árnyékolta csillogó üzletek előtt, aztán olyan távol került tőlem ez a kép, hogy legközelebb csak akkor jutott eszembe, amikor rátettem a lábam a Rodeo Drive-ra és bemutatkoztam Julia Roberts fodrászának…

A program sokkal prózaibban szerveződött, mint ahogyan azt tinédzserként elképzeltem: egyik nap új barátnőm, Anastasia hívott fel, hogy ugorjunk kocsiba és töltsünk el együtt egy igazi csajos, hollywoodi napot – vásárlással, fodrászattal, manikűrrel, sushival és cukrászdával.

A görög származású, de Kanadában felcseperedő Anastasiában is hasonló (jó, talán kicsit erősebb) érzések dolgozhattak, hiszen a Vancouverben sikeres karriert befutó énekesnőnek egy napon elege lett a rénszarvasok országából, összecsomagolt és feszállt egy Los Angeles-i járatra. Rendületlenül járt castingokra, míg végül szerepet kapott (Violent Blue) James Duval oldalán és rögtön feljegyezte nevét Hollywood. Bár az igazi „nagy alakítás” még várat magára, nincs az a vörös szőnyeg, amire ne hívnák meg az egzotikus szépségű színésznőt. A barátai egyszerűen csak “Miss Red Carpet”-ként emlegetik, ami cseppet sem sértő számára, mint inkább elismerő. Ugyanis – ahogy a manikűr közben mesélte – ez is csak egy „szakma”. Az imádott és rettegett vörös szőnyegről a sajtó pillanatok alatt emel fel és ejt le. Könnyen megy az ego rontás, nem lehet hibázni. Anastasia jól tudja ezt, és kíséretében, a hollywoodi színésznők bőrébe bújva átérezhettem, hogy nap, mint nap milyen fáradságos és ádáz küzdelmet vívnak a sztárok imázsuk megőrzéséért.

1O:OO ALine Media – fashion design bolt

661O Lexington Ave, Los Angeles, CA

Pierr Kuame Murphy - stylist - divatstúdiójába beszéljük meg a találkozót, ami kívülről ugyanannyi erővel lehetne autószerelő műhely is. Én érkezem először és máris megjelenik egy gazella termetű, extravagáns fekete nő, akiről a kézfogásnál kiderül, hogy férfi… Nagyon rövid shortban és blézerben feszít, haja magasra fésülve – ő Pierr.  Azonnal magával ragad és a hátsó traktusba vezet, majd kezdi hozzám méregetni az állványról a ruhákat. Jelzem, hogy ez tévedés lesz, ekkor egy gyors pillantással jobban végigmér – kimenti magát valami indokkal és elsiet. Nézelődök. Megállapítom, hogy egy kisebb butiknál nem nagyobb a ruha, cipő és kiegészítő választék, de annál komolyabb tervezők ruhái lógnak a vállfákon, úgy, mint AILA blue, Bellatrix vagy Standards and Practices. A hely rendkívül meleg és trendi, a hátsó részben fotóstúdiót is kialakítottak - egy Harley Davidson áll a fehérség közepén. A falakon mindenhol Andy Warhol lenyomatok – ez magyarként némi büszkeséggel tölt el. Végre Anastasia is befut, először válogatunk. Pierr olyan dolgokat vesz le, amit otthon kínosan gagyinak éreznék, ráadásul mintha két számmal kisebb ruhákat választana... , de a stylist érti a dolgát: a romantikus, csipkés top mesésen áll Anastasián és nem bántja a szemet koptatott farmerrel és a dupla kivágású magas sarkúval sem. (Igaz, a nadrág és top felvétele kétemberes és negyedórás művelet, olyannyira szűk minden a színésznőn.) Azután jön a csupa arany alkalmi ruha. A tervezője nem más, mint Tony Bowls. A súlya legalább öt kiló, az árát meg sem merem kérdezni, tuti egy nyaralás a Bahamákra... Anastasia szervezése tökéletes: mire beöltöztetik, addigra pont betoppan Felix Saltzman, Los Angeles egyik legismertebb reklámfotósa. Gyorsan lencsevégre kapja a színésznőt új szerzeményben, aztán elrohan. Anastasia fizet, és mi is rohanunk tovább, mert a fodrászatban már várnak ránk.

12:OO Serge Normant és John Frieda mesterfodrászata

844O Melrose Place, CA 9OO69

Nem hiszek a szememnek, a fodrászüzlet ‘U’ alakú épülete egy csodálatos medencét ölel körül… A medence partján a csobogó víz mellett várhatnak turbánjaikkal a vendégek, ahol személyzet szolgálja fel a jéghideg italokat. Most már értem, miért ez az egyik legfelkapottabb fodrász szalonja a Hollywoodnak... Megismerem Serge Normant mesterfodrászt. Míg Tyron Browne Anastasia haját mossa, addig Sergenek felteszek pár keresztkérdést. Megtudom, hogy összesen 19 válogatott fodrász dolgozik az üzletben, 2OOO-ben nyitottak.  Kérdezem Tyronról – “ Tyron Charlize Teron fodrásza” – mosolyog - Kell ennél több!?”  (Egy hónappal később Serge a tehetséges fiút átcsábította Byron Williams szalonjába, akihez ő maga is átszerződött – a szerk.) Kérdezem, hogy neki kik a kliensei… sikerül belőle kihúznom, hogy Sarah Jessica Parker és Julia Roberts is hozzá jár. Sajnos semmi személyeset nem hajlandó róluk elárulni, viszont megdicséri a hajszínemet. Közben Anastasia is elkészül, hátrafésült fekete haja gyönyörűen csillog. Felkapja az új alkalmi ruhát, hogy megmutassa Tyronnak és kikérje a véleményét az aznapi vörös szőnyeghez. Pár gyors kép után tovább indulunk.

14.OO Sushiya - sushi bár,

West Hollywood,

865O Sunset Boulevard

A színész James Duvallal ebédelünk, akit Anastasia nemes egyszerűséggel csak Jimmy-nek nevez – régi, jó barátja. A Keanu Reaves alteregójaként is emlegetett művésznek olyan hosszú a filmográfiája, hogy alig fér rá az IMDB oldalára - állandóan forgat. Különös olyan fiúval egy asztalnál sushizni, aki a Donnie Darko jellegzetes nyúlfiguráját alakította. Azt meséli, most azért olyan borostás, mert éppen egy horrorfilmben forgat. Egy tudathasadásos sorozatgyilkost alakít, aki három napja megállás nélkül gyilkol – és ennél a mondatánál felszúr egy sushit az evőpálcikára, félelmetesen a szemembe néz, aztán jót nevet lefagyott tekintetemen. 

15.3O Rodeo Drive

Bár a sushi nem fekszi meg a gyomrunkat, úgy döntünk egy kis séta a Rodeo Drive-on nem árthat. Bámulom a kirakatokat, Chanel, Armani, Louise Vuitton, Ralph Lauren, Bebe, Tiffany and Co, Loro Piana... Előjönnek a tinédzserkori félelmek – talán kinéznek, ha bemegyek - gondolom, de Anastasia nem akarja kihagyni a Ralph Laurent. Nagyon kedvesek az eladók. Biztos, ami biztos, bizalmatlanul méregetem őket, hátha valami megvetés látszik a szemükben az enyhén poros cipőm miatt, de nem, semmi - csalódnom kell. Vagy inkább örülnöm?

17.OO Perfectly Polished manikűr-pedikűr szalon

West Hollywood, 11O6 La Cienega

Meg kell hagyni, Anastasia tényleg tökéletes szervező. A Rodeo Drive-i séta után mi sem esik jobban, mint belehuppanni egy hatalmas relax fotelbe és úgy egy órára belelógatni a lábamat egy illatos, forró pezsgőfürdőbe. Hogy az élmény teljes legyen egy gyümölcsteát is a kezembe nyomnak. Ez a luxus vár Krysten és Jessica Perfectly Polished manikűr-pedikűr szalonjában. A körmünk egészen trendi lesz: az enyém halványlila, sötétlila glitterrel a mutatóujjaimon, a lábamon pedig épp fordítva. Anastasia fekete-arany összeállítást választ az esti bevonuláshoz, hogy harmóniában legyen a Tony Bowls ruhával.

18.OO Sweet Lady Jane cukrászda

West Hollywood, 8360 Melrose Avenue

A Sweet Lady Jane-ben aztán szó szerint felkerül a hab a tortára és a napunkat megkoronázzuk egy elképesztően édes, hatalmas tortaszelettel. A vastag cukormázról az jut eszembe, ez egy igazán stílusos lezárása a cukorszirupos hollywoodi napnak.

Titkok Anastasiáról, amit csak a Presztízs Style olvasóinak árult el!

  • Anastasián több tetoválás is található. A legizgalmasabb a dekoltázsa legmélyén kezdődik, és csak kivágottabb ruhákban villan ki a teteje. Mi már tudjuk: egy keresztet ábrázol.
  • Különös képességekkel bír – előre képes meglátni dolgokat és úgy érzi, spirituális kapcsolata van az égiekkel, komolyan hisz az asztrológiában.
  • Bár sehol nem szokta említeni, görög szülei saját éttermet vezetnek Vancouverben.
  • Szépség trükkje: felkeléskor mindig jeget tesz az arcára, szemére, és egy kókusztejből, lenmagolajból, áfonyából készült reggeli italt készít magának.