Hercegnők szépségtitkai

03. 11.
Szerző: 
Címkék: 

A hercegnők méltóságteljesek, bájosak, és persze gyönyörűek. Olyan lányok, fiatal nők és asszonyok, akikre mindannyian szeretnénk hasonlítani egy kicsit. Erre most neked is itt a lehetőség: lesd el szépség trükkjeiket – segítünk benne!

Sissi

Erzsébet királynét az uralkodó feleségeként és szépségideálként is tisztelték a 19. században. Szépségéért meg is tett mindent, szinte nem volt olyan kence, fürdő és csodatévőnek tartott eljárás, amit ki ne próbált volna. Állítólag nyers hús levét itta, hogy szép, fiatal és energikus maradjon, és bőrére is nyers marhahús szeleteket tett. Hajmosáskor tojás és pálinka elegyével kenték be testét és bokáig érő tincseit, öblítéskor pedig ecetes – narancsvirágos mixet használtak. Hajmosás ugyan csak kéthetente volt, amit ma már elég nehéz lenne betartani. Néhány szépségtrükkje viszont napjainkban is megállja a helyét, például a gőzfürdő, illetve az azt követő hideg zuhany, vagy a gyógynövényes fürdő és a frissítő masszázs.

Audrey Hepburn

A Római vakáció című film bájos hercegnőjéért nemcsak az ötvenes években rajongott a világ, hanem bizony a mai napig milliók imádják. A hercegnőt alakító Audrey Hepburn a filmvásznon és a hétköznapokon is természetes hatású sminkre törekedett. Mandula formájú szemeit tökéletesen formázott szemöldökkel és ívelt, fekete szempillákkal keretezte. Ha utánozni szeretnéd a stílusát, kérd kozmetikus segítségét a szemöldökszedésben, a sminkelésnél pedig arra ügyelj, hogy az alapozás után kevés arcpirosítót használj, és csak a felső szemhéjadon fesd ki a pillákat. A tusvonalat gyakorold többször, hogy mire eljön a megfelelő alkalom, szépen, magabiztosan tudd megfesteni magadnak.

Diana hercegnő

A britek imádott hercegnője reggelente hétkor kelt, hogy edzéssel kezdhesse a napot, emellett nagyon figyelt az étrendjére és a szépségápolásra. Mindig betartotta a tisztítás –tonizálás – hidratálás sorrendjét. Kedvencei a glicerines szappan és a rózsavizes arctonik voltak. Érzékeny bőrét gyakran kényeztette hidratálókkal, és a saját maga által készített maszkokkal. Ehhez legszívesebben a konyhában keresett néhány hozzávalót, például avokádót, tojásfehérjét, citromlét, mézet, vagy uborkát. Ami a sminkelést illeti, általában a visszafogottságot szerette: egy kis rózsás arcpír, jó minőségű, érzékeny szemekre is ajánlott szempillaspirál és kék vagy fekete szemceruza. Ugye, nem lesz nehéz utánozni? 

Kate Middleton

Vilmos herceg gyönyörű felesége mindig ragyog, alig lehet róla olyan képet találni, ahol ne irigyelnénk szépségét. Tökéletes arcbőrének állítólag az a titka, hogy évek óta Karin Herzog oxigénes termékeit használja, melyek közül néhányat te is beszerezhetsz az internetről. Ami az árukat illeti, például egy rózsás arcápoló 38 euró, vagyis 12 ezer forint, egy lábápoló krém pedig 45 euró, 14 ezer forint. Kate szépségét nemcsak drága készítményekkel képes megőrizni, hanem néhány alapszabály betartásával is, például a sminkelés terén. Egyrészt pontosan tudja, hogy vagy a szemeit, vagy a száját hangsúlyozhatja, mert ha mindkettőt kiemeli, az túl sok lesz. Kedvencei a fekete szemceruza, a barna szemöldökceruza és a szájfény, ami csak egy árnyalattal sötétebb az ajkai természetes színénél. Másrészt soha nem felejti el a nap végén lemosni a sminkjét, mert tisztában van azzal, hogy bőrének szépsége hosszú távon ezen is múlik.

Rania királyné

A jordán királyné 43 évesen is sugárzó szépség, akinek titkait lányok ezrei próbálják ellesni. Ha te is ezt tennéd, segítünk egy kicsit. Rania két jelszava az alapok és az egyszerűség.   Fontos számára, hogy az alapok rendben legyenek, ez ugyanúgy vonatkozik a gardróbjára, mint a sminkes szekrénykéjére. Szereti a természetes hatású sminkeket pasztellszínű ruhákkal kombinálni, ami neked is tökéletes nappali viselet lehet. Esténként viszont erősebb sminkre és erőteljesebb színű ruhákra vált. A királynő semmit sem szeret túlbonyolítani, mert az évek során rájött, hogy a kevesebb tényleg több, mellesleg nem is érezné jól magát egy túlgondolt szettben. Rania számára a tökéletes megjelenéshez elég egy egyszerű, de jó szabású ruha, egy, a bőréhez tökéletesen illeszkedő árnyalatú alapozó, egy fekete szemceruza, színes szemhéjpúder, valamint egy jól beszárított frizura. Ez az, amire nem sajnálja az időt, hiszen a szép haj a szó szoros értelmében megkoronázza viselőjét.