Heted7 Táborok a Skanzenben

05. 18.
Szerző: 
Címkék: 

A Skanzen népszerű gyerektáborai egész nyáron – június 28-tól augusztus 27-ig - várják a 6-12 éves gyerekeket. A szabadtéri múzeum nyári napközis táborába érkező gyerekek visszautazhatnak dédanyáik idejébe. Korabeli eszközöket használva, sok-sok játékkal, kézműveskedéssel közel kerülhetnek a régen élt falusi gyerkőcök mindennapjaihoz.  

A természetközeli életmód megtapasztalására a múzeum 60 hektáros területe, a kertek, rétek, a patak kiváló lehetőséget biztosítanak. Az árnyas ligetekben a nyári melegben is jól érezhetik magukat a gyerekek, és kiélhetik mozgásigényüket is.  

A Heted7 táborok tevékenységközpontú foglalkozásaihoz a népi gyerekjátékok, népmesék, népdalok világa ad keretet, a múzeum parasztházai, pajtái, falusi hangulata pedig a hátteret. A programok 9 órakor kezdődnek, de már 8 órától várja a Skanzen a táborozókat. A délelőtti játékokat, kézműveskedéseket délutáni pihenés, népmese olvasás és újabb játék követi. A kézműves, dramatikus, játékos foglalkozások során a gyerekek szórakozva tanulhatnak a régi paraszti múltról, de a közös alkotás és együttlét szabadságát is megtapasztalhatják,