Kocsmákat toboroznak a Magyar Vöröskereszt számára

12. 10.
Szerző: 
Címkék: 

Egy budapesti kocsmában szerveznek véradást december 15-én délután. Az ötlettől azt reméli a Magyar Vöröskereszt, hogy egy új, fiatal közönség körében is felhívja a figyelmet a véradás fontosságára és újabb lépést tehet a folyamatos vérhiány mérséklésére, valamint, hogy a kocsmavéradással hagyományt teremthet. 

Továbbra is súlyos vérhiánnyal küzd az Országos Vérellátó Szolgálat, ezért a Magyar Vöröskereszt és a Friends OFF Bár közös kocsmavéradást szervez karácsony előtt. A Magyar Vöröskereszt tapasztalatai alapján egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a december-januári hónapokban pedig még kevesebben mennek el a hideg és a sokakat érintő téli megbetegedések miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik. 

Az esemény célja, hogy hosszú távon is segítséget nyújtson a Vöröskeresztnek, és hogy egy új célközönséget találjanak, akik között több önkéntest szólíthatnak meg.

A kocsmavéradás résztvevőit italkuponokkal is jutalmazzák, amit akár rögtön a véradás után, vagy később is lefogyaszthatnak az önkéntesek. A sorozat első kocsmavéradását december 15-én tartják az Erzsébet körúton, a FriendsOFF Bárban, ahol 15 órától 19 óráig adhatnak vért az önkéntesek, de a szervezők más kocsmákkal és szórakozóhelyekkel is nyitottak az együttműködésre a későbbiekben.

„Az eseménnyel az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára, ösztönözzük a szórakozóhelyeket hasonló társadalmi szerepvállalásra és buzdítsuk a fiatalokat a véradásra.

A csapatunk nevében is arra kérünk mindenkit, hogy ha teheti, csatlakozzon a mozgalmunkhoz, támogatva ezzel is a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját” – mondta el a szervezők részéről Sallai György, az egyik ötletgazda. 

A szervezők olyan szórakozóhelyek jelentkezését várják, akik szívesen biztosítanak helyszínt a véradáshoz a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet számára, egy előre egyeztetett, forgalmas időszakban.