Last minute esküvő

09. 09.
Szerző: 
Címkék: 

A koronavírus-világjárvány sokak esküvői terveit húzta keresztül, a párok jelentős része úgy döntött: jövőre mondja ki a boldogító igent. A pandémia kedvező alakulása azonban lehetővé tette, hogy akik szeretnék, mégis ezen a nyáron kössék össze az életüket. Számukra különösen nagy kihívás lehet a nagy nap megszervezése, ugyanis rendkívül kevés idő áll rendelkezésükre, ráadásul a helyszínek javát már le is foglalták. Cikkünkben összegyűjtöttünk hét tippet, amelyek segítségével akár napok alatt is megvalósítható a hetedhét országra szóló lakodalom.

1. A menyasszony ruhája

Ma már nemcsak az esküvői ruhaszalonok kínálnak hófehér ruhákat a menyasszonyok számára, hanem a nagyobb, alkalmi ruhák kereskedésével foglalkozó üzletek is, sőt a fast fashion márkák palettájában is megtalálhatók az esküvői ruhák. Amennyiben nem ragaszkodunk az abroncsos változatokhoz, érdemes az internetes webáruházakban tájékozódni, ahol konfekcióméretekben választhat ki-ki hosszú vagy akár rövidre szabott ruhák közül is.

2. A vőlegény ruhája

A menyasszony ruhájától eltérően a vőlegények ünnepi öltözéke viszonylag könnyen megoldható az öltönyházak segítségével, ahol akár másnapra is méretre igazítják a zakót, a nadrágot és a mellényt. Manapság azonban sokan döntenek úgy, hogy lazábbra veszik a figurát. Ilyenkor a fehér vászoning mellé farmer és tornacipő kerül, ami egyre népszerűbb párosítás a fiatal házasulandóknál.

3. Meghívó helyett Facebook-csoport

A meghívók megtervezése, legyártása és postázása igen hosszú időt vesz igénybe, a modern eszközök azonban lehetővé teszik, hogy huszonegyedik századi megoldásokkal, igazán trendi – és kevésbé szokványos – módon tudassák a párok a barátaikkal és a családtagjaikkal, mikor házasodnak össze. A legegyszerűbb megoldás, ha grafikai program segítségével digitális levélpapírt készítenek, és SAVE THE DATE e-mailt küldenek a vendégeknek. Szintén remek választás lehet az is, ha zárt Facebook-csoportot hoznak létre a nagy napra, ebben az esetben a meghívottak azonnal vissza is tudnak jelezni, hogy ott tudnak-e lenni az eseményen.

4. Mindenhol jó, de a legjobb otthon

A népszerű rendezvényhelyszínek minden bizonnyal telt házzal futnak majd a nyáron, nem szabad azonban a pároknak kétségbeesniük, hiszen egy tágas kert is elegendő ahhoz, hogy tökéletes színtere lehessen akár a polgári szertartásnak, akár a lakodalomnak. Ráadásul ezzel a megoldással jelentős pénzt is megtakaríthat a menyasszony és a vőlegény, amit sátor, székek és bútorok bérlésére, a svédasztalos menüre és egyedi dekorációk készítésére tudnak fordítani.

5. DIY dekorációk

Ha nehezen találnak a párok olyan virágüzletet, amely rövid időn belül vállalja a csokrok és a dekorációk elkészítését, érdemes a saját kezükbe venniük a dolgot. A virágpiacon szezonálisan fellelhető virágok közül a pünkösdi rózsa különösen dekoratív, de akár szárított virágok segítségével is pofonegyszerűen el tudják készíteni maguk is a kiegészítőket. Az asztalokra például szörpösüvegek kerülhetnek, az üveg aljába kavicsot vagy nagyobb gyöngyöket is lehet szórni, ebbe pedig bele tudnak állítani egy-egy szál virágot. A menyasszonyi csokrot pedig kötheti a vőlegény vagy az örömapa is, így egy különleges ajándékkal is meg tudják lepni a menyasszonyt a nagy napon.

6. Esküvői torta a szupermarketből

Az esküvői torta megrendelése akár több hónapot is igénybe vehet, vannak azonban igazán gyors megoldások is a problémára. A nagyobb szupermarketekben és hipermarketeben helyben készítenek különböző méretű tortákat. Érdemes venni egy tortaállványt, amire akár három-öt torta is felhelyezhető. A frissen beszerzett tortákat pedig pillanatok alatt esküvői díszbe lehet öltöztetni vegyszermentes virágokkal.

7. Legyél Te a DJ!

Nem szükséges zenekart vagy profi DJ-t leigazolni az esküvőre, hiszen egy laptoppal bárki lemezlovassá válhat. Az ifjú pár az esküvőt megelőző estéken saját maga állíthatja össze a lejátszási listát, ami így tökéletesen le tudja követni az esküvő és a lakodalom menetét, ráadásul garantáltan olyan dalok szólnak majd, amilyeneket szeretnek, és amikre szívesen buliznak majd együtt a szeretteikkel.