Már közel 70 magyar divat- és designmárka termékeiből lehet válogatni a Budapest Select Concept Store-ban

05. 26.
Szerző: 

Szezonális termékekkel és 25 új márkával várja a hazai divat- és designipar iránt érdeklődő vásárlókat a Magyar Divat & Design Ügynökség Budapest Select Concept Store webshopja. Jelenleg 67 magyar brand alkotásait fedezhetik fel az oldal látogatói, akik az egyedi női és férfiruhák mellett kiegészítőkkel, lakberendezési tárgyakkal és beauty termékekkel is találkozhatnak. A Budapest Select Concept Store bővítésével az MDDÜ újabb hazai tervezőknek biztosít széleskörű megjelenési és értékesítési lehetőséget.

 2020. december elseje óta várja a hazai divat-és designtermékek iránt érdeklődő vásárlókat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) Budapest Select Concept Store webshopja. Az oldal elindításával az MDDÜ a világjárvány miatt megváltozott fogyasztói szokásokhoz igazodva, illetve a hazai iparági szereplők által megfogalmazott igényekre reagálva nyújt online értékesítési lehetőséget a magyar márkáknak. Az MDDÜ a webshop létrehozásával átvállalja a márkák digitalizációs fejlesztési terheinek egy részét, ezzel enyhítve a pandémia kedvezőtlen hatásait. Az offline értékesítési lehetőséggel nem rendelkező márkák termékei így felkerülnek a virtuális térbe és ezáltal elérhetik a vásárlóerővel bíró fogyasztókat. A keresletcsökkenés mérséklésén túl, az omnichannel értékesítési stratégia előmozdítja a digitális átalakulást a szektorban, amely hosszú távon erősíti a vállalkozások ellenálló képességét. Az egyedi termékeknek és a széles kínálatnak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára megfelelő darabot, amely megvásárlásával támogatni tudja a hazai tervezőket.

Az elmúlt években a divatiparban az e-kereskedelem volt az egyik legdinamikusabban növekvő szegmens, így nem meglepő, hogy a Budapest Select Concept Store már az első pár hónapban is kiemelkedő eredményeket produkált. A webshopot közel 300 ezren keresték fel már az első hetekben, a közösségi médiában pedig többezres követőszámra tett szert. Az eddigi statisztikák alapján a vásárlók többnyire 1-1 terméket rendelnek meg, de volt rá példa, hogy egyszerre 4 darab magyar designer termék is a kosárban landolt. Az elmúlt időszakban népszerű és keresett árucikk volt a maszk, a designer póló, de sokan érdeklődtek a hazai formatervezők munkái iránt is. A vásárlások száma körülbelül 70-30%-ban oszlik meg a fővárosi és más vidéki településeken élő fogyasztók között. 

A Budapest Select Concept Store bővítésével már nem kevesebb, mint 67 magyar márkát számlál az oldal, a meglévő divattervezők egy részének elérhető a 2021-es tavaszi-nyári kollekciója is. A látogatók jelenleg 36 divat, 20 design, 4 kozmetikai márka, valamint 7 kiegészítő és ékszertervező alkotásait vásárolhatják meg a webshopból, amely ingyenes szállítással és egyéb szezonális kedvezményekkel igyekszik támogatni a márkák eladásait. A 25 új márka között öt divat – Borneo, Celeni, NUBU, Orsolya Darcsi és Realpeople –, egy ékszer – Babushka –, valamint egy kiegészítő márka – Valbona Leather – is helyet kapott. A szépségápolási márkák sora négy kozmetikai céggel – Andrea Gere Skincare, Hydrocare Beauty, Pandhys és Soins – bővült, továbbá tizennégy új design márka – ADAMLAMP, Balazs Botos Design, Bíborlabor, Eisenbecks, ERROR N’ MORE, Falramagyar, Forms design, Marék Műhely, MOHA design, OLEANT, Socowoo, Souterrain, Switch és Vandor Studio – termékei is elérhetőek a webshopon.

Az online üzlet működtetésével az MDDÜ szeretné felhívni a tudatos fogyasztók figyelmét a hazai termékek vásárlására és a magyar tervezők támogatására.

A látogatók az oldalon felfedezhetnek továbbá egy folyamatosan frissülő blogfelületet is, amelyen iparági hírekről és a márkákkal kapcsolatos különlegességekről is olvashatnak.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Budapest Select Concept Store híre már a tengeren túlra is eljutott, hiszen a környező országok mellett az Egyesült Államokból és az ázsiai térségből is rákerestek már az oldalra. Nagy volt az érdeklődés a román, ukrán, lengyel és szlovák térségekből is, aminek kiemelten örülünk, hiszen a Magyar Divat & Design Ügynökség egyik fontos célja, hogy tovább erősítse a régiós divat- és designipari kapcsolatait, Budapest pedig vezető szerepet töltsön be a Közép-európai régió központjaként. Az oldal bővítésével újabb márkáknak biztosíthatjuk ezt a széleskörű láthatóságot, amely szintén nagyszerű eredmény.” – mondta Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója

A Budapest Select Concept Store különlegessége a széles kínálatban rejlik. A tehetséges és kreatív alkotók termékei között stílustól függetlenül minden érdeklődő megtalálhatja a számára megfelelő darabot. Az MDDÜ 2021-ben további nyílt jelentkezési kiírásokat tervez magyar divat-, design- és kozmetikai márkák részére.