Minden nagyvárosi nőt érint az urban aging

05. 20.
Szerző: 
Címkék: 

Az urban aging, vagyis városi öregedés közé soroljuk mindazokat a bőrelváltozásokat, melyeket a nagyvárosi légszennyezettség és egyéb környezeti behatások váltanak ki. 

A mindennapi rohanásban, a szmogban, a felszálló porban ugyanis olyan méreganyagok és egyéb káros vegyszerek találhatók meg, amelyek a bőr idő előtti öregedését okozzák. Ahhoz, hogy hatékonyan fel tudjuk venni a kesztyűt az urban aging tüneteivel szemben, sokkal intenzívebb védelemre és a bőr regeneráló képességének fokozott elősegítésére van szükség. 

Mit tehetünk ellene?

- A nagyvárosok és az ipari gyárterületek lakóinak bőre nagy terhelésnek van kitéve, így elsődleges feladatunk az, hogy méregtelenítsük arcbőrünket és védjük a további behatásoktól – magyarázza Oláh Róbert, a Natics organikus arcápolókat gyártó vállalt termékfejlesztési vezetője. Hozzáteszi: a biotechnológiának és a természetben fellelhető, organikus alapanyagoknak köszönhetően olyan innovatív arcápolási szerek állnak ma már rendelkezésre, melyek segítségével minimalizálni tudjuk a méreganyagok bőrbejutását illetve felszívódását. 

Az urban agingben érintettek számára azok az organikus arcápolók a legjobb választások, amelyekben aktív szén és magnetit is megtalálható. Ezek ugyanis mágnesként szívják magukba és kötik meg a szennyeződéseket, hogy aztán bő vízzel el is távolíthassuk. A hatékony méregtelenítés után pedig nincs más dolgunk, minthogy válasszunk egy olyan arcápolót, amely effektív hatóanyagainak köszönhetően eredményesen védi arcbőrünket.

Ilyen arcápolót válassz

- Rendkívül fontos, hogy olyan organikus alapanyagokból készüljön arcápolónk, melyek valóban védelmet tudnak nyújtani arcbőrünk számára a méreganyagokkal szemben és elő tudják segíteni a sejtregenerációit is – mutat rá a szakértő. A Natics termékfejlesztési vezetője úgy véli, négy kiemelkedő hatóanyag együttes alkalmazása segítségével többé nem kell tartanunk az urban aging bőrkárosító hatásától.

Az ectoin

Az ectoin egy igen különleges hatóanyag, melyet a kutató a sivatagban fedeztek fel. Úgy tudni, a növényi alkotóelemet az egysejtűek használják a szélsőséges behatások elleni védelemben. A bőrön szabályos védőpajzsként működik, hiszen egyaránt véd a káros sugárzásoktól, a kék fénytől és az extrém hőingadozásoktól is.

Phytosteril macadamiate 

A bőr barierr rétegének optimálisan hatékony működését, azaz a természetes védőfunkciót segíti elő a phytosteril macadamiate. Miközben selyemrétegként öleli körbe arcbőrünket, nyugtató hatást is kifejt. 

Hialuronsav

A bőr sejtjeibe zárja a nedvességet, így folyamatos hidratáltságot biztosít az arc számára.

C-vitamin 

Stabil formában, az Ethyl Ascorbic Acid a legmodernebb C-vitamin derivátumként tartják számon, amely azon túl, hogy regenerálja az UV károsodott bőrt, megköti a szabadgyököket, ezáltal csökkenti a bőr gyulladását és üde, egészséges arcbőrt biztosít.