Szépségtrükkök, amit a kínai lányoktól leshetünk el

10. 20.
Szerző: 

Tökéletes bőr, gyönyörűen sminkelt szemek, természetes szépségápolás – vajon ezek minden kínai lánynak a kisujjában vannak, vagy ők is tanulják, tökéletesítik technikáikat, hogy olyan csodásan néznek   ki? Egy dolog biztos: tanulhatunk tőlük – például ezeket a szépségtrükköket!

A tökéletes arcbőr fontossága

Ha vetettél már néhány pillantást a kínai lányokra, láthattad, hogy az arcbőrük tökéletes. A porcelán-hatást te is elérheted: használj matt alapozót, és ha szükséges, a szemed alatt és az orrod környékén korrektort. A végeredményt fixáld púderrel, de vigyázz, ne vidd túlzásba, mert akkor már nem lesz természetes a hatás!

Épp csak egy kis színt!

Az arcbőr egységesítése és annak színe is nagyon fontos az ázsiai lányoknál. Ha alapozót és púdert használsz, a sminkedet végül egy alabástromszínű, vagy egy nagyon halvány rózsaszín arcpirosítóval teheted teljessé.

Teázz!

A fehér, a zöld és az oolong teát a kínai nők már régóta igazi csodaszernek tartják, ami nemcsak az öregedés, hanem a pluszkilók ellen is hatásos. Felejtsd el a diétákat, és a ránctalanító krémeket, inkább szürcsölj el rendszeresen egy-egy csésze teát! Finom és tele van hasznos anyagokkal, emellett felpörget, és a hűvösebb napokon melegít. 

Fedezd fel a Camellia olajat!

A Camellia olaj leegyszerűsítve nem más, mint teaolaj, vagy teamag olaj. A kínai gyógyászatban több mint háromezer éve ismerik. Számodra is hasznos lehet, ha megritkult a hajad, vagy szeretnéd puhábbá és ragyogóbbá tenni az arcbőrödet. Striák csökkentésére, vagy égések kezelésére is hatékony, természetes gyógyír.

Masszázst mindenkinek

A masszázs áldásos hatásai közé tartozik, hogy felgyorsítja a keringést, méregtelenít és segít beindítani a test öngyógyító folyamatait. De azért is szeretjük, mert ellazít, és kikapcsolódást nyújt a rohanós hétköznapok során. A kínai nők rendszeresen élnek vele. Talán azért tűnnek mindig olyan harmonikusnak?

A természet útjain

Az ázsiaiak úgy gondolják, a természet gondoskodik rólunk: legyen szó bármilyen kérdésről a szépségápolásunkkal kapcsolatban, szinte biztosan tudnak ajánlani valamit, ami természetes alapanyagokból készült, és zöld tea vagy ginzeng tartalma révén segíthet. Hogy ezekre mi nem gondoltunk eddig!

2 az 1-ben? Inkább ne!

Lábápoló krém, ami testápolónak is kitűnő? Tusfürdő, ami zuhanyzás közben hidratálja a bőröd? Ezek a kínai lányok számára elképzelhetetlen megoldások! Ők ugyanis olyan gondot fordítanak a szépségápolásra, hogy egyetlen lépést sem hagynak ki a kényelem vagy a gyorsaság érdekében!

A szilva minden árnyalata

Kínában nem „A szürke ötven árnyalata” a menő, mármint a sminkelésben biztosan nem: Judith Seeherman sminkmester szerint a szilva minden árnyalata, a vörösek, a barnák és a mályva különböző tónusai a legnépszerűbbek a távol-keleti országban.

Tussal tökéletesen

Ha megtanulsz tökéletes tusvonalat húzni, ami a szemzugban vékonyabb, a szemed külső része felé pedig egyre vastagabb, egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy tudd az ázsiai nők egyik legszebb sminktrükkjét. Emellett ne felejtsd el a szemöldöködet is rendszeresen gondozni! Egy szép, ápolt szemöldök még karakteresebbé teheti az arcot, és még többet dobhat a megjelenésünkön.

Gyönyörű pillák

Ázsiában a lányok ritkán lépnek ki otthonról egy kis szempillaspirál nélkül. Ha pedig még ennél is többre vágynak, műszempillákat tesznek fel. Arrafelé a hatalmas és látványos pillák számítanak trendinek, amiket te is utánozhatsz, de persze dönthetsz szerényebb megoldás mellett is. A lényeg, hogy a tekinteted még csábítóbb legyen! Itthon drogériákban vásárolhatsz magadnak saját kezűleg is felrakható műszempillákat, de a szalonokban tartósabb megoldásokat kérhetsz.