Tengerparti kavalkád - Így válassz ideális kiegészítőket!

08. 18.
Szerző: 

Nincs is annál kellemesebb érzés, mint amikor egy jól sikerült szettben belépsz valahova és minden szempár rád szegeződik. Néhányan irigykednek, a többség viszont elismerő pillantásokkal jutalmazza kifinomult ízlésed és stílusod. Hogy a nyaralás alatt is ellenállhatatlan tudj maradni, adunk pár tippet a tökéletes szett megalkotásához.

A hibátlan külső mit sem ér, ha nem elég jó a csomagolás. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy csupán méregdrága kreációkban lehet valaki divatos, hanem azt, hogy az ideális összeállításhoz figyelembe kell venned az adottságaidat, tehát a testalkatod, a magasságod, az arcformád, a bőr- és hajszíned. Nem kis feladat, de a recept mégsem túl bonyolult: végy néhány alapdarabot, dobd fel pár egyedi kiegészítővel és készen állsz a hódításra. Így is lehet!

1.     Sálak és kendők

Akár városlátogatásra indulsz, akár a vízparton heverészel, jó szolgálatot tehet egy megfelelően kiválasztott pamut- vagy muszlinkendő. A hőguta ellen kötheted a fejedre, a leégés ellen a válladra terítheted, a csípődre tekerve pedig eltakarhatod kevésbé tökéletes vonalaid. Újra hódít a vintage stílus, így bátran válassz a fémszálakkal átszőtt, az élénk színű és a mintás darabok közül!

2.     Kalap

Egy igazán stílusos nő gardróbjában fellelhető néhány kalap is. Sokan nem szeretik, mégis praktikus viselet: elsősorban védi az arcot és a hajat az erős napfénytől, emellett összefogja és sikkesen eltakarja az összekuszálódott tincseket. A strandon vagy egy esti partin elegáns megjelenést biztosít a világos árnyalatú, kisebb méretű, fonott kalap (Madonna, Britney Spears és Kylie Minogue nagy kedvence a panamakalap). Ha szeretnél kitűnni a tömegből, akkor válassz egy hatalmas karimájút. Figyelem! Az arcformádhoz keress kalapot és ne a karkötődhöz!

3.     Ékszerek

Az ékszertervezők ötleteinek tárháza kifogyhatatlan, így a piac kínálata végtelen. Az egyszerűtől az extravagánsig, a finoman ízlésestől a polgárpukkasztó oversize darabokig kedvedre válogathatsz. Az anyaghasználat sem ismer határokat! Ideális lehet egy nemesfémből - például aranyból, ezüstből- készített karkötő, nyaklánc, fülbevaló és gyűrű egy csinos fürdőruhához vagy ahhoz a bizonyos „kis feketéhez”, ám a fából, bőrből, műanyagból kreált bizsukkal is kellő hatást érhetsz el.

4.     Táska

A 2014-es tavaszi-nyári kollekciókban nemcsak a klasszikus, egyszerű, letisztult formájú, hanem a harsány színű, virágos-romantikus és a geometrikus mintázatú táskák is helyet követelnek maguknak. Örökzöldnek számít a gyékényből készített, selyemkendővel kombinált strandtáska, de idén a hatvanas éveket idéző festett textil- és műanyagszütyő is hatalmas népszerűségnek örved. A méret a lényeg! Válassz minél nagyobbat, így belefér a naptej, a strandpapucs, a törülköző és még egy kis olvasnivaló is.

Ha már megnéztük a trendi kiegészítőket, akkor nem mehetünk el 2014-es nyári divat népszerű stílusjegyei mellett sem:

Dolce vita

A mediterrán stílus a múlt század közepétől minden nyár visszatérő eleme, így az idei szezonból sem maradhatott ki. A vezető olasz designerek kiválóan ötvözik a letűnt olasz és spanyol korok motívumait a mai modern szabásvonalakkal, így új stílust és lendületet adnak a kreációiknak. A legnagyobb divatházak- többek között a Dolce&Gabbana, Armani és Cavalli- töretlen népszerűsége a latin szenvedély iránti rajongásban rejlik, mivel nemcsak kiváló minőségű ruhadarabokat, hanem egy életérzést kínálnak a divatra éhes rajongóiknak. Ne maradj ki Te sem a latin temperamentumból! Válassz könnyű anyagokat és merész színeket: vadító vöröset, tengert idéző kéket, vagy nyugalmat sugárzó zöldet!

Az Ezeregyéjszaka meséi

A titokzatos és egzotikus keleti kultúra lassan begyűrűzik a divatba is. Egyre népszerűbbek az indiai és az arab világ stílusjegyeit magukon viselő ruhaköltemények: megjelentek a könnyű selyemből organzából, muszlinból, tüllből készült, strasszos, kristályokkal díszített kaftánok, a mellrész alatt húzott, festett vagy nyomott mintás felsők és a maxiruhák. Ha nincs időd ellátogatni Dubai vagy Abu Dhabi bevásárlóközpontjaiba, akkor beszerezheted online áruházakból is a luxustermékeket. Egy ilyen a ruhakölteményekben varázslatos leszel! És már csak a hercegnek kell érkeznie teveháton, fehér lovon, vagy egy menő sportkocsiban.