Újra hódítanak a cukorkaszínek

02. 29.
Szerző: 
Címkék: 

Idén tavasszal ismét visszatérnek a sugárzó üde színek, ezért nemcsak ruhatárunkat, de sminkkészletünket is érdemes felfrissíteni. A merész árnyalatok mellett a hangsúlyos szemöldök és a fémes highlighterek hódítanak, amit most a nappali és éjszakai sminkünkbe egyaránt behozhatunk. A tavaszi trendeket Sárkány Márti, a MOM Park Douglas Senior Make-Up Artistja mutatja be.

„A tavasz és várhatóan a nyár egyik slágere a highlighter, ami a feltűnőbb csillámtól eltérően, fémes csillogással ad karaktert az arcnak. Szemöldök alá, arccsontra, orrnyeregre és a homlok közepére is használhatjuk, stílusunknak megfelelően” – kezdte a szakember, aki szerint idén a szemöldök kiemelésére kifejezetten érdemes odafigyelni. „Legyen szó bármilyen sminkről, a legújabb trendek szerint a szemöldököt mindig húzzuk ki az eredetinél vastagabbra, hajszínünkhöz passzoló árnyalatokkal” – mondta el Sárkány Márti.

Idén ismét visszatérhetünk a kellemes cukorkaszínekhez is, mint a sárga vagy kék pasztell árnyalatai, de emellett a ciklámen és rózsaszín is kitűnő választás lehet. A jó ízlés határain belül szabadon próbálgathatjuk ezeket a vidám színeket, amelyek a körmökön is remekül mutatnak. Fontos, hogy figyeljünk az arányokra, ezért vagy a szemet hangsúlyozzuk pasztell árnyalatokkal, vagy a szájat emeljük ki.

Ha beköszönt az este, érdemes sötétebbre váltani, a szemeken a füstösebb sötétkéket és feketét, szájon a csábító pirosatvagy annak különböző árnyalatait használjuk. A highlighterekre és a szemöldök hangsúlyozására a sötétebb tónusok mellett is figyeljünk, egy konfetti körömlakkal pedig még tökéletesebbé tehetjük az összhatást.